Brand signature of brand identifier • Hoe kan dit krachtiger dan een logo zijn?
Als we denken aan de visuele merkidentiteit, is het logo vaak het eerste waaraan we denken. Het logo is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de merkidentiteit, maar er zijn andere merkelementen die een grote rol kunnen spelen en soms zelfs belangrijker zijn dan het logo.
Laten we eens rondkijken bij dit interessante – vaak onderbelichte – fenomeen en zien hoe waardevol deze kunnen zijn voor het identificeren van een merk. Stap je weer in? Dan kunnen we direct vertrekken.
Wat staat er vandaag op het reisprogramma?
De ‘Zomer van het Logo en de Huisstijl’ is een luchtige én fascinerende serie die jou deze zomer meeneemt op een reis door de boeiende wereld van visuele merkidentiteiten. We reizen via (nieuwe) inspirerende inzichten, komen langs praktische tips en delen ook nog mooie reisverhalen.
Na een uitgebreid bezoek aan Huisstijl belandden we op het wereldberoemde Logo. Daar bekeken we onder meer Beeldmerk, Woordmerk, Geschiedenis van Logo en de keuze voor wel of geen Logo. En dan waren er ook nog de bonus-uitjes naar Walt Disney en Informatie-overload.
Vandaag gaan we iets héél bijzonders bezichtigen. We gaan iets bekijken dat krachtiger dan het logo is of kan zijn. Wat dat is? Als je nu instapt, kom je daar vanzelf achter.
Excursie of uitstapje gemist?
Dan vind je alle verslagen hier.
Of ga naar het overzicht van alle blogartikelen over branding. Als wij je op de hoogte mogen houden van nieuwe artikelen over branding en gerelateerde onderwerpen, meld je dan direct even aan voor de gratis e‑mailalert. Klik hier.
Inleiding
Hoe identificeer je een merk?
In een wereld met miljarden merken is het vaak belangrijk om een unieke en onderscheidende merkidentiteit te hebben. Maar hoe identificeer je eigenlijk een merk?
Op zoek naar het antwoord, denken veel mensen meteen aan het logo. Toch zijn er bij diverse merken ook andere elementen die een belangrijke rol spelen bij het herkennen van het merk. En soms spelen deze merkelementen zelfs een belangrijkere rol dan het logo.
Wat is de mysterieuze kracht van deze elementen dat ze veel krachtiger maakt dan het logo?
Denk bijvoorbeeld aan de 3 strepen van Adidas, aan het blauw en de woordgrapjes van Coolblue, aan de iconische ribbels van de flesjes van Coca-Cola, het patroon van Louis Vuitton of de rode zool van Christian Louboutin.
Deze elementen hebben voor deze merken een grotere betekenis en een veel krachtigere impact op hun merkwereld dan hun logo.
Hoe is dit mogelijk?
Allereerst moet duidelijk zijn dat er voor een krachtig merkelement – of dat nou een logo is of wat anders – altijd een wisselwerking moet zijn tussen het merk en de ontvanger(s) van de merksignalen. Pas als iemand emoties heeft bij een merk, zullen die gevoelens aan het merk worden gekoppeld.
Ziet iemand dan het merk weer, dan komen die emoties weer boven.
Merken bouwen gaat dan ook over het opbouwen van herkenning en emotionele banden die verder gaan dan woorden. Het gaat om het creëren van een consistente en onvergetelijke ervaring die mensen zich herinneren en waarderen.
Aan verbondenheid bouw je met krachtige positieve herinneringen. Daarvoor heb je tijd en krachtige merksignalen nodig.
Krachtige elementen laten het merk resoneren in de hoofden en harten van consumenten. Ze trekken de aandacht, roepen associaties op en wekken uiteindelijk – hopelijk – ook vertrouwen op. Zo worden de elementen geladen met associaties en ontstaat een merkidentiteit die niet alleen visueel meer is, maar ook emotioneel.
Kortom: herhaling! … en dat met de juiste merkelementen.
Termen en synoniemen
Voor de visuele merkelementen die de merkidentiteit versterken naast het logo, bestaan in de wereld van de branding en design (grafisch ontwerp) aardig wat termen, maar er is geen vaste term. Wij vinden brand signature, brand identifier, merkicoon en merkkenmerk de beste en duidelijkste keuzes, maar deze termen hebben allemaal meerdere betekenissen en kunnen dus ook voor verwarring zorgen.
Daarnaast worden nog tal van andere termen en dus synoniemen gebruikt, maar brand image is daar niet een van. Het zou een mooie term zijn, maar brand image gaat over merkimago. Het merkimago wordt ook wel merkbeeld genoemd en heeft te maken met het beeld dat het publiek van een merk heeft. Het imago dus.
Brand signature heeft nog een betekenis.
Wat is de brand signature?
Ook voor brand signature is er dus een andere betekenis en die lijkt – gelukkig – wel veel op wat wij in dit artikel bedoelen en gaan laten zien. Deze term verdient dus wat meer aandacht.
Brand signature dekt wel een breder spectrum aan merkelementen, maar is toch ook de term die voor het fenomeen in dit artikel zeer vaak wordt gebruikt en is daardoor misschien ook wel de beste term.
De brand signature gaat om een verhaal zonder woorden, waarin elk element een deel van dit verhaal vertelt. Dit is de kern van een sterke merkopbouw.
De brand signature gaat over het geheel aan kenmerken waaraan een merk te identificeren en te onderscheiden is van andere merken. Het is de ‘unieke combinatie’ van visuele, auditieve en andere bewust waar te nemen elementen die daarvoor zorgen. Het vormt een belangrijk aspect van de merkidentiteit, is het gezicht van de merkwereld en is de manier om het merk te communiceren.
Vaak bestaat deze unieke combinatie uit elementen als het logo, de kleuren, typografie (gebruik lettertypen), afbeeldingen, andere grafische elementen en bijvoorbeeld een herkenbare jingle.
De ‘Jippie Jaja Jippie Jahee’ of het vallende bierdopje zijn veel krachtiger voor deze merken dan hun logo’s.
Wat het ook zijn, ze bepalen de zintuiglijk waar te nemen uitstraling van het merk.
Zonder consistentie werkt het niet
Door deze elementen consistent toe te passen in alle uitingen en communicatie wordt niet alleen de merkidentiteit versterkt, maar ontstaat er ook een samenhangend beeld van het merk bij het publiek. Een effectieve brand signature zal uiteindelijk via emoties een bepaald beeld bij het merk weten op te roepen.
Het helpt mee de naamsbekendheid van het merk te vergroten, vertrouwen in het merk en klantloyaliteit op te bouwen. Het enige verschil met het onderwerp van dit artikel is, is dat wij zoeken naar dat ene ‘losse en krachtige’ element dat hierin de leiding neemt.
Terug naar de merkwereld
Laten we even terug gaan naar ons bezoek aan de fascinerende wereld rondom een merk, want wat was de merkwereld ook alweer? Wat was onze definitie?
Een merkwereld is het geheel aan signalen dat een merk uitzendt en dus wat de merkidentiteit communiceert, het merk tot leven brengt en uiteindelijk zorgt voor de merkbeleving.
De merkwereld is de totale omgeving waarin het merk opereert. Hierbij gaat het om alle contactmomenten (touchpoints) tussen het merk en het publiek; ook wel merksignalen genoemd. Het loopt van de communicatie op social media en de sfeer op kantoor tot de werkelijke ervaring met het aanbod (dienst of product) en de klantenservice.
Het is belangrijk dat alle elementen binnen een merkwereld consistent zijn, dezelfde emoties oproepen en elkaar versterken. Pas dan zullen ze gezamenlijk bijdragen aan een duidelijke en verbindende merkidentiteit.
Zullen we dan nu op zoek gaan naar krachtige elementen die een onmisbare rol spelen in de merkidentiteit van bekende sterke merken?
Hoe zien deze merkelementen eruit?
Merkelementen die de merkidentiteit versterken, kunnen verschillende vormen aannemen. De vorm die ze aannemen speelt in beginsel helemaal geen rol. Het gaat er eerst om dat ze het merk visueel weten te onderscheiden van andere merken, ongeacht de vorm. Pas op een later moment worden er emoties aangekoppeld.
Een heel duidelijk en vaak gezien element is een zeer herkenbare en bijna overdreven vaak gebruikte kleur. Daarnaast zijn er patronen die je veel terugziet, maar het kan ook vrij uniek beeldmateriaal zijn of bijvoorbeeld de verpakking. Er zijn geen regels. Wat werkt, dat werkt!
Patronen als sterkste merkelement
Laten we beginnen met de patronen. Je ziet het gebruik van patronen zeer vaak bij de grotere luxury brands en/of bekende modehuizen. Toch zijn er ook andere merken die een patroon als merkelement succesvol inzetten. Laten we eens kijken.
Kan Louis Vuitton nog zonder?
Of je het mooi vindt of niet, we kennen bijna allemaal wel het beroemde patroon van Louis Vuitton. Dit patroon is een herhaling van het bekende het ‘LV-monogram’ en is uitgegroeid tot een iconisch en enorm geliefd merkelement.
Dit kenmerkende patroon – het ‘Monogram-canvas’ – is vaak te zien op de luxe tassen en accessoires van het merk. Het is een onmisbaar onderdeel geworden binnen de merkwereld van dit merk. Het draagt bij aan de exclusiviteit en de status die geassocieerd worden met Louis Vuitton.
Bronnen
Onder andere: l’Étoile de Saint Honoré.
Het synoniem voor Missoni
Je ziet het gebruik van patronen dus vaker bij de grotere luxury brands en/of bekende modehuizen. Zo staat het Italiaanse modehuis Missoni zelfs bekend om zijn kenmerkende ‘gebreide’ zigzagpatroon, als het er niet bekend door is geworden.
Dit patroon zou je hun ‘handelsmerk’ kunnen noemen en wordt extreem vaak gebruikt in hun gebreide kledingstukken, zoals truien en jurken. In vrijwel iedere collectie is wel een kledingstuk met het patroon te vinden, maar er is meer.
Het zigzagpatroon van Missoni is synoniem geworden voor Missoni.
Missoni houdt zich namelijk ook bezig met decoratieve spullen voor in huis. Missoni Home biedt een breed scala aan decoratieve artikelen voor thuis, waaronder tapijten, kussens, dekens, handdoeken en zelfs huishoudtextiel als theedoeken.
Veel van deze producten zijn ontworpen met het herkenbare patroon, dat niet altijd als ‘zigzag’ wordt gebruikt, maar ook recht en dan soms verdacht veel lijkt op de strepen van Paul Smith. Al met al staat het patroon van Missoni symbool voor de unieke en kleurrijke esthetiek van het merk.
Bronnen
Onder andere: Missoni.com.
Speelse strepen in de stijlvolle wereld van Paul Smith
Paul Smith is een bekende Engelse modeontwerper die bekend staat om zijn patroon met kenmerkende strepen in zijn ontwerpen. Deze veelkleurige strepen zijn een iconisch element geworden van zijn merk met dezelfde naam.
De ontwerper gebruikt de strepen op verschillende manieren in zijn ontwerpen, waaronder in kleding, accessoires en zelfs in de items van de interieur-decoratie-lijn. De ene keer past hij ze subtiel toe en de andere keer meer provocerend.
De vrolijke strepen in de wat meer ingetogen modecreaties van Paul Smith, zorgen voor bijzonder aantrekkelijke details.
Het patroon zie je het vaakst terug in zijn legendarische herensokken, maar ook op riemen, zwembroeken, badjassen, tassen, sjaals en de voering van zijn kledingstukken zie je de strepen terug. Het patroon is ook onderdeel van de verpakkingen en flessen van zijn geur ‘Extreme’.
Tot slot vormen de strepen van Paul Smith ook een onderdeel van de inrichting van de winkels van het merk. Waar je ze ook tegenkomt, ze voegen een vrolijk en speels element toe aan zijn vaak meer ingetogen ontwerpen. Ze zijn een onderscheidend en een kenmerkend element geworden in de merkwereld van Paul Smith.
Bronnen
Onder andere: Miinto.be en Paul Smith.
Wij weten dat je woorden als interieur-decoratie-lijn ook aan elkaar mag schrijven, maar doen dat ‘online’ om 2 weloverwogen redenen niet. Lees meer.
Hoe zit het met Paul Smith en de Mini-Cooper?
In 1998 werd de Engelse modeontwerper Paul Smith benaderd om een speciale editie van de Mini Cooper te ontwerpen. Hij bracht zijn kenmerkende kleurrijke streeppatroon naar de auto. Hij gebruikte de strepen op het dak, de spiegels, stoelen en interieur-details als de vloermatten.
De Mini Cooper Paul Smith-editie is en blijft een iconisch voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen de mode- en auto-industrie
Dit creëerde een opvallende en levendige Mini Cooper met een eigenzinnige uitstraling, die zowel zijn stijl als die van de auto weerspiegelde. De speciale editie werd al snel een hit en trok de aandacht van auto-liefhebbers en design-fanaten over de hele wereld.
Wij weten dat je woorden als interieur-details en auto-liefhebbers ook aan elkaar mag schrijven, maar doen dat ‘online’ om 2 weloverwogen redenen niet. Lees meer.
De strepen van Netflix
Wie regelmatig Netflix op zijn tv kijkt, heeft het streeppatroon van Netflix vast wel eens gezien. We hebben het nu niet over een storing, maar over het inzoomen op de ‘N’ van Netflix waarna deze vervaagt in een verticaal streeppatroon. Het gaat van schakeringen rood en zwart over in een bontere schakering waarna deze vervaagt en overgaat in de start van het gekozen item.
Dit patroon wordt ook vaak gebruikt als een visuele representatie van het merk en is te vinden op de website, apps en andere promotionele materialen. Het is bedoeld om de diversiteit en dynamiek van het aanbod te laten zien.
Het is een van de onderdelen van het merk zijn positionering, maar niet de sterkste. Toch wilden we hem jou ook tonen, om te laten zien dat streeppatronen niet voorbehouden zijn aan de fashion industry.
Bronnen
Onder andere: Merkelijkheid en Netflix.
Andere kenmerkende patronen
Genoeg streepjes! Welke andere patronen dragen nog meer de merkwereld?
Enkele andere bekende voorbeelden zijn:
- Burberry – Het geruite patroon dat aan een Schotse ruit doet denken en de naam ‘Burberry check’ kreeg. Dit patroon wordt veel gebruikt op kledingstukken, accessoires en zelfs op de voering van de iconische trenchcoats.
- Gucci – Gucci staat bekend om het monogram ‘GG’ waarvan ook een symmetrisch patroon is ontwikkeld. Ook dit patroon is vaak te vinden op tassen, schoenen en kleding van het merk. Daarnaast is het merk te herkennen aan de kleurcombinatie rood en groen, maar daarover meer bij het volgende kopje.
- Goyard – Goyard begon als maker van kisten en koffers en is er ook in geslaagd om een direct herkenbaar patroon te creëren dat aanslaat bij zijn fans. Het merk creëerde in 1892 het ‘Goyardine canvas’, dat zijn patroon ontleent aan de ‘Y’ uit de merknaam. Het merk zelf heeft zorgvuldig een reputatie opgebouwd als mysterieus en ongrijpbaar en schuwt adverteren, social media en de pers. Maar toen Kanye West werd gefotografeerd met een Goyard-tas en dat all over the internet was, werd Goyard al snel het merk van mannen die hun luxe liever wat minder schreeuwerig en discreter willen laten zien. Uhuh.
Je snapt dat deze rij vast en zeker nog veel langer is en dagelijks in beweging kan zijn. Het is geen score- of ranking-lijst. Het gaat wel erom dat jij een idee krijgt van dit aantrekkelijke fenomeen dat wij tot ‘brand signature’ hebben gedoopt.
Bronnen
Onder andere: Burberry, Gucci en Goyard.
Kleuren als krachtig merkelement
Naast patronen kunnen kleuren een enorm krachtig merkelement zijn. Kleuren die consistent worden gebruikt zijn soms na verloop van tijd in staat het merk beter te laten opvallen in de markt dan het logo.
Denk bijvoorbeeld aan het rood van een bekend frisdrankmerk, het blauw met een vleugje oranje van een Nederlandse elektronica-webshop en het bijna wit met hier en daar wat grijs van een wel heel erg populair computermerk.
Ook het groen van Nederlands grootste bierbrouwer spreekt boekdelen, zeker als er een rode ster aan wordt toegevoegd. En staat er iemand (m/v/x) in een bruine outfit voor de voordeur, dan weten de meesten ook wel van welke koeriersdienst hij is. Hetzelfde geldt voor de koerier in geel met rood.
Andere voorbeelden zijn:
- Google – De kleurrijke letters van het Google-logo en alle andere submerken.
- Gucci – De kenmerkende groen-rode strepen.
- Hermès – De oranje accenten en verpakkingen.
- McDonald’s – De gele gestileerde M wint aan kracht in combinatie met het rood.
- Netflix – Rood voert de boventoon.
- Tiffany & Co. – De kenmerkende frisse blauwe kleur.
Deze kleuren worden vaak geassocieerd met het merk. Ze versterken stuk voor stuk de herkenbaarheid van het merk en dus de merkidentiteit.
Bronnen
Onder andere: Hermès.
Kenmerkende flessen
Soms kunnen opvallende kenmerken van een product of verpakking ook een belangrijke rol spelen in de merkwereld. Een heel bekend voorbeeld hiervan zijn de ribbels in de glazen fles van Coca-Cola.
Dit kenmerk is al decennialang aanwezig en zie je ook terug op veel PET-flessen van het merk. De ribbels zorgen voor herkenbaarheid en onderscheidend vermogen binnen de frisdrank-industrie. Ze zijn onmiskenbaar, geven het gevoel van echtheid en dus van The Real Thing!
Maar Coca-Cola is zeker niet het enige merk dat blindelings aan de fles te herkennen is. Ook de volgende merken zijn aan hun fles te herkennen.
- Absolut Vodka
- Bols Zeer Oude Genever
- Jägermeister
- Heinz ketchup
- Smirnoff (Wodka)
- Underberg
Bijzondere kenmerkende elementen
Naast patronen, kleuren en de vorm van de verpakking, kun je het zo gek niet bedenken of het kan een icoon van een merk zijn. Zoals we al eerder opmerkten:
Er zijn geen regels. Alles mag en kan en wat werkt, dat werkt!
De 3 strepen van Adidas
De 3 strepen van Adidas zijn een van de bekendste voorbeelden van een ‘brand signature’. De iconische strepen zijn een onmisbaar element van het Adidas-merk. Ze sieren schoenen, kledingstukken en accessoires van het wereldberoemde merk.
Vrijwel iedereen herkent het merk aan de 3 strepen en heeft er al op jonge leeftijd een bepaald gevoel aan verbonden.
De 3 strepen worden ondertussen ook duidelijk gebruikt in een van de logo’s van het merk, dat was niet altijd het geval. Uiteraard zie je ze ook terug in de marketing- en communicatie-uitingen van het merk, maar al zou dat niet zo zijn, dan is het lastig om deze strepen niet te kennen.
De luchtbellen van O2
De bubbelvormige luchtbellen van O2 zijn niet te zien in het logo van deze Britse telecom-aanbieder. Toch vormen de luchtbellen in verschillende marketing-uitingen van het merk wel een heel herkenbaar element. Ze vergroten de merkherkenning en zijn een uniek visueel aspect binnen de merkwereld van O2.
De rode zool van Christian Louboutin
Christian Louboutin is een Franse schoenenontwerper. Een kenmerkend detail van zijn damesschoenen is de rode zool. Dit idee ontstond in 1992 toen Louboutin een assistent zag die haar nagels rood lakte. Hij bedacht toen dat een rode zool de finishing touch zou zijn voor zijn schoenen.
Dit werd een groot succes en alle damesschoenen – van de hoogste hakken tot de stoerste sneakers – van Christian Louboutin hebben sindsdien een rode zool. De rode zool is uitgegroeid tot een belangrijk kenmerk van het merk.
Bronnen
Onder andere: VRT.
Conclusie
Merkelementen kunnen uitgroeien tot krachtige merkiconen
We toonden je voorbeelden van zeer krachtige unieke visuele merkelementen waaraan merken te identificeren zijn en dus te herkennen en te onderscheiden van andere merken. Deze merkiconen zijn zo iconisch dat ze direct met hun merk worden geassocieerd en hun waarde versterken.
Merkiconen dragen bij aan merkidentiteit, positionering en differentiatie van andere merken in dezelfde markt. Ze verhogen de merkwaarde.
Ze zijn bedacht en ontworpen om herkenning en herinnering te creëren bij het publiek én om de merkpersoonlijkheid te communiceren. Dat doen ze echt heel erg goed. Uitmuntend zelfs, maar of hun kracht ook van tevoren bedacht is of spontaan ontstaan is, dat is bij veel de vraag.
Hoe die kracht ook is ontstaan, het toont hoe dan ook aan dat er in de wereld van visuele merkelementen, meer is dan logo’s. Elementen als kleuren, typografie, beeldtaal en zelfs unieke verpakkingen zijn even belangrijk en soms zelfs belangrijker dan het logo. Maar wat er ook wordt ingezet, consistentie in gebruik is essentieel om er een sterke merkbeleving mee te creëren.
Toch is het moeilijk voor lokale merken om met een icoon dit niveau te bereiken; het vergt veel tijd en wijdverspreide bekendheid. Kleine bedrijven hebben vaak stijl, maar missen helaas vaak wel de schaal en de tijd om met een merkicoon te beklijven.
Kun je hier als lokaal bedrijf ook iets mee?
Een lokaal accountantskantoor is gewoonweg niet te vergelijken met een wereldberoemd modehuis dat al bijna een eeuw bestaat of een willekeurig groot merk. Dit soort merken zijn ook vaak begonnen in een tijd met minder merken; een tijd waar mensen anders tegen merken aankeken dan nu.
Toch neemt dit niet weg dat het inzetten van een uniek merkelement naast het logo of in plaats van het logo, een hele interessante rol kan vervullen. Het kan het merk differentiëren van de concurrentie en zorgen dat het sneller gaat leven in het hoofd van de potentiële klant. Het kan zorgen voor een goede breinpositie en het kan daarvoor sneller zorgen.
Het is erg prettig als bedachte merkelementen sterke associaties met het merk oproepen, maar dat is wel een samenspel tussen merk en ontvanger.
Merken moeten dit element dan wel heel consistent inzetten, willen zij hiermee de herkenning en bekendheid van hun merk vergroten. Maar het is zeker de moeite van het overwegen waard.
Het merkicoon van Echowonder
Echowonder is een lokaal bedrijf voor zogenaamde pretecho’s met 5 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Bij de oprichting van dit leuke merk hebben wij de huisstijl ontwikkeld. Uiteindelijk rolde hieruit een regen aan kleurrijke balletjes met zwangere buikjes.
Deze balletjes – uiteraard in de huisstijlkleuren – worden als speels element daar waar het kan ingezet. Zo sieren de ballen als een soort confetti de stand op beurzen, de cadeaubon, de folders, de hoes voor de DVD en zelfs de vrolijke auto’s.
Deze kleurrijke confetti draagt bij aan de charme van het merk en aan het blije gevoel dat mensen hebben bij het merk.
Verder kijken?
Hier is een prachtig artikel over hoe sterk een merk kan zijn zónder het logo.
- David Airey – Remove the logo. Know the brand. Link was: https://www.davidairey.com/remove-the-logo.
Onze toekomstplannen
In volgende blogartikelen in deze luchtige én fascinerende serie van de ‘Zomer van het Logo en de Huisstijl’ nemen we je verder mee op reis. We reizen steeds verder door de boeiende wereld van visuele identiteiten.
Dompel jezelf deze zomer onder in een zee van creativiteit en zet het merk in het zonnetje!
Inmiddels zijn we wel alweer dik over de helft, maar gelukkig nog lang niet uitgekeken in en rondom het wereldberoemde Logo. We gaan nog op zoek naar de 10 sleutels tot succes van een goed Logo (of Woordmerk), helpen je met de briefing en komen natuurlijk langs nog meer Inspiratie.
Zorg ervoor dat je dit niet mist!!!
Excursie of uitstapje gemist? Of verder inzoomen?
Dan vind je het overzicht met alle verslagen hier.
Hoe zorg je dat je verder niets meer mist?
Wil je deze en andere blogartikelen om van het merk, de website en/of de app een succes te maken niet missen? Dan is het geen slecht idee om je onderaan – voorbij de volgende box – even aan te melden voor de gratis e‑mailalert. Tenminste, als je dat nóg niet gedaan hebt. Je ontvangt dan van ons een melding wanneer er een nieuw artikel online staat.
Zo mis je niets en zien we jou hier morgen of anders binnenkort weer terug. Tot gauw!
Wij helpen met logo’s én de brand signature
Je hebt een logo of een krachtig merkelement als brand signature nodig? Dat kan. the Content Care Company biedt logo’s, logo’s én… andere aantrekkelijke merkelementen. Maar ook voor een restyling, refresh of redesign van het logo kun je bij ons terecht, want een groot deel van onze roots liggen nog steeds in de grafische wereld en in de wereld van merken bouwen (branding).
Per merk verschilt wel onze aanpak. Wil je snel resultaat voor weinig geld? Dan kan dat. Wil je liever een logo of krachtig merkelement als onderdeel van de merkwereld en die dus geheel aansluit bij de corporate identity? Dan kan dat ook. Het resultaat is afhankelijk van de wensen, de doelen, de doelgroep(en) én natuurlijk van het budget. Wat het ook wordt, wij gaan altijd voor het beste resultaat.
Je kunt ons bereiken via: [nummer opgeheven].
Huisstijl in een dag
Wil of moet je lager inzetten? Kijk dan eens bij Dagje Huisstijl. In een dag maken we samen met jou het logo (of het beeldmerk) en pakken we ook nog andere zaken op. We werken zelfs jouw eigen ideeën uit. Je gaat nooit met lege handen naar huis.
Over de auteur
Nancy Moorman
Nancy Moorman noemt zichzelf het liefst ‘gewoon’ contentmaker of merkenbouwer, maar dit dekt niet de lading van wat ze onze klanten biedt. Ze zit al jaren in het vak en is door haar karakter zeer breed onderlegd en altijd even toegewijd. Nancy begon ooit als werktekenaar, maar schoolde al snel bij tot copywriter.
Daarna deed de Mac zijn intrede in de grafische wereld en Nancy verkende als een van de eersten de mogelijkheden. Dat doet ze eigenlijk met alles. Voor onze klanten kijkt ze ook altijd naar de beste oplossingen en is daarbij dus niet wars van innovaties. Geen detail verliest ze uit het oog en… wat beter kan, kan beter!
Mis nooit meer een artikel met onze gratis e‑mailalert
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de trends, tips en andere interessante informatie op het gebied van branding, content-marketing, zakelijk bloggen, conversie-optimalisatie, SEO en alles daaromheen? Meld je dan direct even aan voor onze gratis e‑mailalert.
Ook wij gaan vertrouwelijk om met persoonsgegevens.